Seleccioni el seu idioma

diferencia-metallsVols uns anells bonics i que et durin però no saps de quin material escollir-los? Com decidir-se?

En buscar un anell o unes aliances que seran per a molt de temps, cal tenir en compte la qualitat. Qualitat en l'estructura, en el disseny i en el metall escollit. Però que siguin de qualitat no vol dir que siguin cares.

Els anells de compromís i de matrimoni poden fer-se en or (de diferents qualitats i colors), en platí, acer, titani, tàntal, carboni, pal·ladi, plata, o en una combinació dels mateixos.

T'expliquem les seves principals característiques, per a que tu decideixis:

Or

 • Dir que una joia és d'or no vol dir que sigui d'or pur o de 24 quirats. Aquest és massa tou i es barreja amb altres metalls per augmentar la seva duresa i durabilitat. Un anell d'or pur es deformaria fàcilment.
 • Una peça d'or massís significa únicament que tota és d'or, que no està buida per dins, independentment de la seva composició.
 • La proporció en la mescla de l'or i altres metalls realitzada en l'aliatge, és la que origina la diversitat de colors i de pureses.
 • Quina proporció d'or està barrejada amb altres metalls?
  1. L'or de 18 quirats (18k) -que actualment es diu de "750 mil·lèsimes"- conté 750 parts d'or pur, barrejades amb 250 parts d'altres metalls. L'or de 14 quirats (14k) -que actualment es diu de "585 mil·lèsimes - conté 585 parts d'or pur, barrejades amb 415 parts d'altres metalls. L'or de 9 quirats (9k) -que actualment es diu de "333 mil·lèsimes"- conté 333,3 parts d'or pur, barrejades amb 666,6 parts d'altres metalls. A "més mil·lèsimes", major proporció d'or pur. Els aliatges més comuns són de 750, 585, 375 i 333 mil·lèsimes.
  2. L'or més comú a Espanya és de 750mls., En canvi, a Alemanya el més habitual és de 585mls. que és una mica més dur i té un menor preu.
 • El color de l'or no té res a veure amb la seva qualitat. Un anell d'or blanc, un d'or rosat i un d'or groc de 750 mil·lèsimes, contenen exactament la mateixa quantitat d'or pur.
 • Or groc: L'or groc és el color d'or més comú i està barrejat amb plata i coure. Una menor puresa de l'or genera un to més platejat, mentre que una major puresa ofereix un to més groguenc. L'or de 18 quirats és més càlid i radiant, l'or de 14 quirats és una mica més dur i el de 8 o 9 quirats és el més assequible.
 • Or blanc: L'or blanc és el "nou clàssic", avui en dia. Està barrejat amb plata, coure, zinc i, de vegades, pal·ladi (un metall blanc de la família del platí). Canviarà de color, amb l'ús? La resposta clara és que únicament dependrà de la composició de l'interior de l'anell:
  1. Els anells d'or blanc solen portar un recobriment superficial de rodi (un altre metall blanc de la família del pal·ladi i el platí) que li dóna un color gris clar "blanc" molt bonic. Aquesta fina capa de rodi, amb el frec de l'ús diari, es va perdent i queda a la vista l'interior de l'anell. Aquest interior podrà ser, d'un bonic color gris clar, -gairebé del mateix color que la capa superficial original- o d'un to gris groguenc, més aviat poc atractiu...
  2. Els anells d'or blanc en què el seu interior no és groguenc, contenen pal·ladi en la seva composició. El pal·ladi té un preu alt en comparació amb altres alternatives, de manera que un anell d'or blanc "pal·ladiat" serà més car que un "no pal·ladiat". Els fabricants europeus, amb els quals treballem, afegeixen pal·ladi per als seus aliatges d'or blanc de 750 i 585mls. per mantenir el color blanc dels anells al llarg del temps, encara que això els suposi un increment de preu.
  3. La majoria de fabricants espanyols, en canvi, no fan servir pal·ladi i afegeixen únicament als anells un recobriment superficial de rodi.
  4. Quan el recobriment de rodi, amb l'ús es desgasta i deixa a la vista el color interior de l'anell, es pot tornar a donar una fina capa de rodi, un procediment relativament senzill i econòmic.
 • Or negre: L'or negre és un aliatge d'or pur a la qual s'ha afegit ruteni en la composició. Per donar-li un color més fosc, en acabar la peça, també la hi sotmeten a diversos recobriments superficials, de manera que adquireix un aspecte bastant fosc i és altament resistent. Igual que el rodi blanc tradicional, el rodi negre es desgasta amb el temps.
 • Or rosat: El bell matís rosat dels anells d'or rosa s'aconsegueix amb un aliatge d'or que conté més quantitat de coure que de plata. A més proporció de coure, el color serà més vermellós.
 • Pots trobar més informació clicant aquí. A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells d'or, la majoria d'ells fabricats a Alemanya i alguns combinats amb or d'altres colors, amb pal·ladi o amb platí.

colors dels metalls

Platí

 • El platí és un metall dens, mal·leable, dur i d'un color platejat molt brillant. En comparació amb l'or, és molt més resistent al desgast, més pesat, molt resistent a la corrosió, molt més escàs i difícil de treballar. No necessita ser rodiat i sempre manté el seu color. És un dels pocs metalls preciosos hipoalergènics que hi ha. Característiques, totes, que el fan altament valuós.
 • Si bé és el metall més resistent utilitzat en joieria, el platí es pot ratllar i pot desenvolupar una pàtina, una lluentor setinada sobre la superfície metàl·lica, que és resultat del desgast normal diari i les seves lleus ratllades. Es considera que la pàtina és un atribut exclusiu i molts prefereixen aquest llustre únic i més càlid que es genera amb el temps. No obstant això, la brillantor anterior a la pàtina i el llustre reflectant es poden reviure fàcilment fregant-les amb un drap suau.
 • En joieria, i per millorar les seves propietats de cara a l'ús diari, el platí es barreja amb algun altre metall. Habitualment s'usen dos tipus d'aliatges: Amb el 95% de puresa, platí 950mls., o amb el 60% de puresa, platí 600mls.
 • En els últims anys, des que s'ha reduït molt la diferència de preu entre una joia feta d'or i la mateixa feta de platí, aquest metall s'ha popularitzat i convertit en la millor opció pel que fa a relació entre les seves qualitats i el seu preu.
 • Pots trobar més informació clicant aquí. A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells de platí, la majoria d'ells fabricats a Alemanya i alguns combinats amb or, carboni o titani.

Pal·ladi

 • El pal·ladi és un metall rar, pur i preciós. Ofereix moltes de les brillants qualitats del platí, és més lleuger i, com aquest, és hipo-alergènic, no necessita ser rodiat i manté sempre el seu color blanc. És menys dur que l'or blanc de 585mls. i el de 750mls.
 • Alguns fabricants fan servir pal·ladi per barrejar-ho amb or pur i així crear un tipus d'or blanc que sempre manté el seu color.
 • Tot i que fa dècades que s'usa en joieria, en els últims anys, aquest metall s'ha popularitzat i s'ha convertit en una atractiva alternativa a l'or blanc.
 • Habitualment s'usen dos tipus d'aliatges: Amb el 95% de puresa, pal·ladi 950mls., o amb el 50% de puresa, pal·ladi 500mls.
 • A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells de pal·ladi, la majoria d'ells fabricats a Alemanya, alguns d'ells combinats amb or, carboni o titani.

Acer

 • L'acer utilitzat en joieria és un aliatge d'alta qualitat. És d'un color gris clar, molt semblant al platí, al pal·ladi, o a l'or blanc rodiat. El seu baix cost, la seva alta duresa, resistència i inalterabilitat han fet que, en els últims anys, estigui d'actualitat com una alternativa molt econòmica a altres materials "platejats", ja clàssics en joieria, com l'or blanc, el platí, el pal·ladi, o la plata.
 • Cal no confondre que sigui molt dur o resistent amb que no es ratlli a usar-lo. Tots els metalls utilitzats en joieria es ratllen, en major o menor mesura, amb l'ús diari, al contactar o colpejar-se amb altres materials d'igual o superior duresa.
 • Pots trobar més informació clicant aquí. A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells d'acer, la majoria d'ells fabricats a Alemanya, alguns d'ells combinats amb or, ceràmica, titani, carboni o plata.

Titani

 • El baix cost del titani en comparació amb els metalls preciosos, la seva extremada lleugeresa, resistència i inalterabilitat han fet que, en els últims anys, les joies realitzades en titani s'hagin imposat, juntament amb les fetes en acer, com una alternativa molt econòmica a altres materials "platejats", com l'or blanc, el platí, el pal·ladi, o la plata. És hipoalergènic.
 • El titani utilitzat en joieria és un aliatge d'alta qualitat d'un color gris cendra, que es veu més fosc si la superfície és mat, que si la seva superfície és brillant. En comparació amb l'acer, el platí o l'or blanc, és una mica més fosc i menys dur, amb més tendència a ratllar-se. El fet de tenir menys duresa permet ser polit o matisat, de forma bastant fàcil, tantes vegades com es vulgui.
 • Pots trobar més informació clicant aquí. A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells de titani, la majoria d'ells fabricats a Alemanya, alguns d'ells combinats amb or, platí, pal·ladi, fibra de carboni, acer, ceràmica, plata, etc.

Carboni

 • És un dels materials, usats en la fabricació d'aliances, que últimament hem incorporat a la nostra col·lecció, i són moltes les parelles que ens consulten per elles.
 • El carboni és un dels materials més lleugers del planeta. Els anells de carboni estan compostos de fibres d'aquest material unides entre si per resines naturals.
 • Són anells atrevits, diferents a l'habitual, molt moderns. Les seves principals característiques són el seu color negre intens, una alta resistència al trencament i un pes tan ínfim que passarà desapercebut a la teva mà. Tots ells tenen l'interior arrodonit per a més comoditat. Si el pes de portar anells en els teus dits et disgusta són, sens dubte, la millor elecció.
 • Pots trobar més informació clicant aquí. A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells de fibra de carboni, fabricats a Alemanya, alguns d'ells combinats amb or, titani, platí, tàntal, acer, pal·ladi, etc.

Tàntal

 • El tàntal és un material relativament nou en joieria, es va descobrir en 1802. És hipoalergènic, poc comú, dens, resistent a la corrosió i complicat de fabricar a causa de la seva duresa i a tenir un altíssim punt de fusió, 3000º.
 • En el seu estat natural, el tàntal és d'un bell gris amb un tint blavós. Quan s'ha d'utilitzar com a joia, se li aplica un esmalt ceràmic especial per donar-li un acabat mat i millorar la seva resistència al ratllat. El tàntal no perd el llustre i, si bé és molt resistent, pot desenvolupar un desgast natural amb el temps.
 • Pots trobar més informació clicant aquí. A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells de tàntal, la majoria d'ells fabricats a Alemanya, alguns d'ells combinats amb or, carboni, pal·ladi, etc.

Zirconi

 • És la darrera novetat, l’últim metall usat per la fabricació d'aliances que hem incorporat a la nostra col·lecció.
 • En el seu color natural té un bonic color gris platejat similar a l'acer. Si el metall natural s’escalfa a alta temperatura canvia de color a un intens i lluent color negre que es manté al llarg del temps.
 • És força resistent a les ratllades i té una resistència molt alta a la corrosió i el trencament.
 • No produeix al·lèrgies.
 • Pots trobar més informació clicant aquí. A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells de zirconi, la majoria d'ells fabricats a Alemanya, alguns d'ells combinats amb or o titani.

Plata

 • La plata és el metall "blanc" menys utilitzat per a anells de casament. Té menor duresa, és menys resistent als cops diaris i és el metall que es farà malbé i erosionarà amb més facilitat.
 • La plata, en contacte amb l'aire i sobretot si no es fa servir, tendeix a oxidar-se -enfosquir-se-. Hi ha persones que, a causa de l'acidesa de la seva pell, incrementen aquesta oxidació natural arribant, en casos extrems, a que l'anell deixi un cèrcol fosc sobre la seva pell.
 • Les joies de plata habitualment són d'una puresa del 92.5%, és a dir, de 925 mil·lèsimes. Alguns models de titani o acer porten una franja incrustada de plata que fa una mica de contrast i que, estèticament, combina molt bé.
 • A la nostra col·lecció oferim un ampli assortiment d'anells de plata, la majoria d'ells fabricats a Alemanya, alguns d'ells combinats amb acer o titani.

Les erosions en l'ús diari

 • IMPORTANT: En tots els metalls, sobre una superfície suaument matisada sempre es notaran més les ratlles i erosions que sobre una superfície amb relleu o una que sigui només polida. Per això, si vols que les esgarrapades passin més desapercebudes, hauries de triar una superfície polida on la lluentor les amagui als nostres ulls, o una superfície amb dibuix o molt rugosa, que les dissimuli.
 • En el nostre assortiment hi ha multitud de models: Matisats, polits, combinant polits i matisats, amb relleu, etc. Només es tracta de triar el millor segons el teu gust i les teves necessitats.
 • Pots trobar més informació sobre la cura de les joies en aquest article.

Tant a la nostra web com a la nostra botiga física -destinada únicament a les joies per a compromís i les aliances de noces- us mostrem un amplíssim assortiment de models elaborats amb or, platí, carboni, titani, acer, tàntal, zirconi, plata, etc.

Veure els models, amb els seus preus i característiques

Gràcies per visitar-nos. Per a qualsevol consulta addicional pots comptar amb el nostre equip.

contactar

No saps amb seguretat la talla del dit? Podem enviar-te el nostre mesurador reutilitzable, no et preocupis.
No has trobat resposta als teus dubtes? Envia'ns un missatge de WhatsApp i et respondrem ràpid.
Et caldria fer una comanda urgent? Demana'ns-ho i et garantim que estarà a les teves mans en la data acordada.
Un moment...

Les cookies que usem SÓN ESSENCIALS PER AL FUNCIONAMENT del lloc web. Pots no permetre el seu ús, però llavors no veuràs correctament algunes parts del lloc web.