Seleccioni el seu idioma

diamants naturals o creatsDiamants més sostenibles, étics, econòmics i també de colors

Una tecnologia que està apropant diamants de major mida a un públic molt més ampli.

Avui dia, els controls per a la comercialització de diamants a la Unió Europea són molt severs i el 99% dels diamants que es venen compleixen la certificació Kimberley, no havent estat extrets amb un mètodes abusius d'explotació natural.

No obstant això, com els recursos naturals no són inesgotables i cada vegada és més costós extreure'ls la indústria fa dècades que treballa en la possibilitat d'imitar el procés natural de creació de diamants al llarg de milers d'anys, i fer-los en un laboratori de forma més econòmica.

La conscienciació actual per no comprar productes que impactin negativament en el nostre medi ambient i en la seva sostenibilitat ha afavorit la demanda d'aquest tipus de diamants.

Responent a aquesta tendència, i al fet que el seu menor preu possibilita que moltes més persones tinguin accés a comprar diamants, o que aquests siguin més grans, des 2018 han aparegut algunes grans firmes que ja només ofereixen col·leccions de joies amb diamants creats en laboratori. No obstant això, encara és una tendència molt incipient.

Totes les joies mostrades a la web porten diamants naturals, no de laboratori. Únicament si el client ho desitja, i només en algunes joies realitzades per encàrrec, es poden posar diamants -tant incolors com amb color- creats en laboratori en lloc dels diamants tradicionals de mina.

procés creixement diamant

Quines són les característiques dels diamants creats i les seves diferències amb els tradicionals "de mina"?

  • Els diamants de laboratori es creen utilitzant molt alta tecnologia on treballen científics, enginyers i tècnics. Ja hi fàbriques als Estats Units, Regne Unit, Països Baixos, Alemanya, Rússia, Israel, Índia, Xina i Singapur.
  • El laboratori que nosaltres coneixem utilitza energia d'origen renovable, pertany a una empresa internacional amb 75 anys d'experiència en la indústria del diamant, és present a més de 35 països i té la seu a Nova York. Actualment es dedica exclusivament a la producció i posterior talla de diamants creats en laboratori.
  • Hi ha dos mètodes per al creixement de diamants: Amb alta pressió i alta temperatura (HPHT) o per deposició química de vapor (CVD). Cada procés és adequat per a determinades mesures i colors de diamants.
  • Un diamant cultivat en laboratori és tan real com un de creat en una mina, no és una imitació, ni és fals. Tots dos tipus de diamant tenen idèntiques propietats químiques, òptiques i físiques, i la seva única diferència és el seu origen. Per això, quan un diamant creat en laboratori es prova amb l'habitual identificador de diamants, l'aparell no apreciarà diferència i l'identificarà igual com ho faria amb un diamant de mina. Només amb un nou identificador molt costós aparegut en 2023 és posible diferenciar un diamant de mina d'un diamant de laboratori.
  • Mentre que un diamant obtingut de la mina va trigar a crear-se milers d'anys, actualment es necessiten entre 60 i 120 dies per crear un diamant al laboratori, depenent del color i de la mida.
  • Els diamants creats es classifiquen amb els mateixos criteris i rigor que els diamants de mina, les conegudes "4 C's" per Cut (talla), Color, Clarity (puresa) i Carat (pes). Els instituts gemològics de certificació més importants al món, com IGI o HRD, certifiquen també aquests diamants, igual que ho fan amb diamants de mina, indicant en els seus certificats que han estat creats o cultivats en laboratori.
  • Actualment la producció de diamants de laboratori representa una minúscula part del total de diamants que cada any s'obtenen.
  • Si es tracta, doncs, de dos diamants exactament iguals en aparença i característiques, la raó per adquirir sempre un diamant de mina pot estar en la satisfacció de posseir un diamant creat per la naturalesa al llarg de milers d'anys, en oposició a posseir un diamant creat entre les parets d'un laboratori. O de la possibilitat gens menyspreable que, amb els anys, als diamants de mina se'ls consideri molt més valuosos per la seva escassetat.

similituds entre diamants creats i naturals

Us mostrem un vídeo de com es fan aquests diamants.

Tant a la nostra web com a la nostra botiga física -destinada únicament a les joies per a compromís i les aliances de noces- us mostrem un amplíssim assortiment de models elaborats amb or, platí, carboni, titani, acer, tàntal, zirconi, plata, etc. IMPORTANT: Totes les joies mostrades a la web porten diamants naturals, no de laboratori. Únicament si el client ho desitja, i només en algunes joies realitzades per encàrrec, es poden posar diamants -tant incolors com amb color- creats en laboratori en lloc dels diamants tradicionals de mina. També podem oferir un diamant solt.

Veure els models, amb els seus preus i característiques

Gràcies per visitar-nos. Per a qualsevol consulta addicional pots comptar amb el nostre equip.

contactar

No saps amb seguretat la talla del dit? Podem enviar-te el nostre mesurador reutilitzable, no et preocupis.
No has trobat resposta als teus dubtes? Envia'ns un missatge de WhatsApp i et respondrem ràpid.
Et caldria fer una comanda urgent? Demana'ns-ho i et garantim que estarà a les teves mans en la data acordada.
Un moment...

Les cookies que usem SÓN ESSENCIALS PER AL FUNCIONAMENT del lloc web. Pots no permetre el seu ús, però llavors no veuràs correctament algunes parts del lloc web.